Парк хотел Мурите****

„1000 носии на едно място“ в Разлог

На 13 aприл 2015г. /понеделник/ от 10:30 часа на централния площад в Разлог ще се извие най-цветното и многобройно хоро, защото 1000 души ще бъдат облечени в народни носии. Тогава ще започне фестивалът „1000 носии на едно място”, организиран от Туристически информационен център „Дестинация Разлог”.

Още през 2014 година, по време на провеждане на първия фестивала той успя да се превърне в празник на българския дух, в празник, даващ повод за гордост, че сме българи. Едва ли има друго по-подходящо място за провеждане на фестивал „1000 носии на едно място” освен Разлог, люлка и пазител на традициите.

Този фестивал пренася участниците и публиката в един различен свят. Свят, където всички хванати за ръце са обединени от доброто и от красотата, вплетена в шевиците и багрите на българската носия.

В празника на носиите ще се включат жителите на Разлог и участници от цялата страна. Всеки е добре дошъл, всеки може да участва и да се хване на най-пъстрото и дълго българско хоро.

Елате в Разлог и се облечете в красива народна носия.

На връх Великден в Елешница

На 12 Април 2015 година от 10:30 часа ще започне празничната програма по случай празника на село Елешница. На връх Великден, елешничани празнуват облечени в традиционните за района народни носии и кукерски костюми.

Това е един от най-чаканите и вълнуващи дни за жителите на Елешница. Ден, в който се провежда и  ежегодният КУКЕРСКИ КАРНАВАЛ. Всяка година на Великден в Елешница се пъдят злите духове от старата година с традиционни обреди, карнавални маски, много музика и танци.

След кратката музикална програма, идва ред на трите махали от селото, като всяка се стреми да бъде с най-дългото и пъстро хоро, придружавано от кукери.

Най-атрактивният кукерски костюм, най-малкият и най-възрастният участник, както и семейното участие в празника ще бъдат наградени от кмета на селото – Сашо Мицин.

Кулминацията на тържествата ще бъде в 18:00 часа, когато на площада ще излязат мъжка фолклорна група „Огражденска четворка“ и ансамбъл „Гайтан”.

Шарен Великден в Годлево

На 13 Април / понеделник/ 2015 г. своят празник ще отбележат и жителите на разложкото село Годлево.

Празнична програма:

10:00 часа – Приветствие на кмета на Община Разлог – инж. Красимир Герчев и кмета на Годлево –  Николай Ботев

11:00 часа – Традиционен курбан в местността „Свети Илия“ за здраве и берекет на всички жители и гости на селото.

18:00 часа – Празничен концерт на площада на селото с гост изпълнител.

Великден в Разлог – много поводи да облечете народна носия и да се веселите в едно от трите населени места в Разложката котловина! 

ВИЖ БЮЛЕТИН